Komen Hans en/of Monique op bezoek? Op school of in de bibliotheek? Vraag of de ouders erbij willen zijn. Na dit filmpje snap je waarom…

1e Prijs – Bliksemkind heeft de Prijs van de Kinderjury 2023 in Assen gewonnen. 500 leerlingen lazen en bespraken het boek en zetten het op 1. Hoera!

Post uit Parijs – het is altijd weer speciaal om je boek van de band te zien rollen. Pallets vol ingebonden boeken in pakjes van tien.

Op schoolbezoek met Jubelientje.

CHILDREN DO WHAT YOU DO – Ieder kind heeft recht op een goed voorbeeld. Een kind van lezende ouders heeft VIJF keer zo veel kans om zelf een goede lezer te worden. Elke dag lezen: net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen.

(Voor)lezers worden op schoot geboren, luister maar naar Merel.

KINDEREN DOEN JE NA – Ieder kind heeft recht op een goed voorbeeld. Een kind van lezende ouders heeft VIJF keer zo veel kans om zelf een goede lezer te worden. Elke dag lezen: net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen.

Film over De reis van Yarim. Ik vertel over mijn reizen naar Syrië, Jordanië en Pakistan, over het vinden van ideeën en over het schrijven van dit boek, en nog meer.

Trailer Ik zoek een woord
Een familieprogramma vol poëzie, woordgrapjes, spelletjes, verhalen en af en toe een liedje. Geschikt voor bibliotheken en kleine theaters.

Tijdens de Voorleesdagen, ervoor en erna: duik in een boek. Lezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Lees zelf, lees samen, lees voor.

Op 2 miljoen verlanglijstjes staat een boek in december op nummer 1. December – deelmaand: geef elkaar een boek cadeau. Wij wensen iedereen fijne leesdagen en een mooi nieuw jaar.

Lezen brengt je verder. Je reist naar het verleden en de toekomst, naar andere werelden en door andermans hoofd. Lezen is een vorm van spionage, maar dan legaal! Wie leest, komt ver!

Filmpje over het belang van voorlezen – gemaakt in de LocHal – bibliotheek Tilburg.

Help je kind om een goede lezer te worden. Hoe? Geef het voorbeeld: lees zelf én lees voor. Lezen is leuk. En het brengt je verder in het leven, echt waar. Kijk maar naar Merel, en naar de feiten op de Leesmonitor.

Een oproep om ouders uit te nodigen bij een klassenbezoek.

Lichtjes in je ogen
School-tv – Een aflevering over poëzie met Monique en Hans.

Jubelientje krijgt jonkies
Dit boek is een beetje echt gebeurd. Het gaat eigenlijk over ons hondje Wooley. Wooley kreeg één keer een nest jonkies. Die werden midden in de nacht geboren. Dat was heel spannend. Een nacht om nooit te vergeten. In het filmpje kun je de geboorte van de jonkies zien.

Verkocht
Ik was in Villa Life van de VPRO.
Vijf kinderen hadden Verkocht gelezen.

De dans van de drummers
Ik ging met Philip naar Elmina in Ghana. Philip tekende de baai in het boek, bij dag en bij nacht. Het vissersdorp werd de woonplaats van Dudu Addi. Bij een huis langs het strand krijgen de drummers in het boek les.

Vlammen
TV-spotje Kinderboekenweek 2008

De dans van de drummers
Een filmpje dat ik maakte in Accra, de hoofdstad van Ghana. Het geeft een beeld van de stad en de dierentuin.

Banaan
Bereslim maakte een animatiefilm van het prentenboek Banaan.
Te bestellen bij Bereslim.

De dans van de drummers
Tilburg:
Als onderdeel van het Rode Draad-project verdiepen basisscholieren zich in De dans van de drummers. Ze krijgen drumles op echte djembe’s.

Ik zoek een woord
Een poëzie-muziekvoorstelling voor kinderen van 5 tot 9 jaar, voor vaders, moeders, opa’s en oma’s. Monique, Hans en Floor Minnaert gaan samen met de zaal op zoek naar nieuwe woorden, oude woorden, rijmwoorden en woorden waar muziek in zit.
Een vrolijke voorstelling voor iedereen die houdt van verhalen en liedjes.