Trailer schoolbezoek
Komen Monique en/of Hans op bezoek? Op school of in de bibliotheek? Vraag of de ouders erbij willen zijn. Na dit filmpje snap je waarom…

Trailer Ik zoek een woord
Een familieprogramma vol poëzie, woordgrapjes, spelletjes, verhalen en af en toe een liedje. Geschikt voor bibliotheken en kleine theaters.

Kinderen doen je na
Ieder kind heeft recht op een goed voorbeeld. Een kind van lezende ouders heeft VIJF keer zo veel kans om zelf een goede lezer te worden. Elke dag lezen: net zo vanzelf-sprekend als tandenpoetsen.

Wie leest, komt ver
Lezen brengt je verder. Je reist naar het verleden en de toekomst, naar andere werelden en door andermans hoofd. Lezen is een vorm van spionage, maar dan legaal! Wie leest, komt ver!

Decembercadeau
Op 2 miljoen verlanglijstjes staat een boek in december op nummer 1. December – deelmaand: geef elkaar een boek cadeau. Wij wensen iedereen fijne leesdagen en een mooi nieuw jaar.

Duik in een boek
Tijdens de Voorleesdagen, ervoor en erna: duik in een boek. Lezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Lees zelf, lees samen, lees voor.

Help
Help je kind om een goede lezer te worden. Hoe? Geef het voorbeeld: lees zelf én lees voor. Lezen is leuk. En het brengt je verder in het leven, echt waar. Kijk maar naar Merel, en naar de feiten op de Leesmonitor.

Ouders bij de les
Een kind van lezende ouders heeft vijf keer zo veel kans om zelf ook een goede lezer te worden. Maar hoe bereiken we die ouders?

Nachtzoen
Monique vertelt in de Nachtzoen over haar taak als Kinderboekenambassadeur en over het project Een boek voor jou.

25 jaar Het Klokhuis
Herinneringen van presentatoren.

School-tv
Lekker Lente

Banaan
Bereslim maakte een animatiefilm van het prentenboek Banaan.

Lichtjes in je ogen
School-tv – Een aflevering over poëzie met Monique en Hans.

Ik zoek een woord
Poëzie-muziekvoorstelling door Hans & Monique Hagen en Floor Minnaert.