Bliksemkind

Hans Hagen
Illustraties Martijn van der Linden
9+
Uitgeverij Querido
2022

INHOUD

Een wonder! Yoko wordt geraakt door de bliksem. Als ze bijkomt heeft ze een steen in haar hand, een steen waarmee ze mensen kan genezen. Elke dag staan er rijen zielige en wanhopige mensen voor de deur. Het geld stroomt binnen. Iedereen is blij met de geneeskrachtige steen. Iedereen, behalve Yoko. Het liefst zou ze de steen weg willen smijten...

Niet alleen Yoko komt aan het woord. Ook een paard bijvoorbeeld, en de bliksem en de vulkaan... Ze hebben allemaal hun eigen mening over de bijzondere gebeurtenissen in dit magische verhaal.

RECENSIES

NRC - Mirjam Noorduijn: De kracht zit in het poëtische taalspel en de passende illustraties. Lichtvoetig, ondanks serieuze thematiek.

Friesch Dagblad - Toin Duijx: Literaire, poëtische taal. Een levendige vertelstijl. Hagen weet met weinig woorden heel belangrijke dingen te benoemen.

Het Parool - Joukje Akveld: Strakke, ritmische zinnen... een magisch-realistisch verhaal dat je meezuigt in een wereld waar Couperus' stille kracht nog bestaat.

De Taalstaat - Frits Spits: Fantastisch. Het is een heerlijk boek.

Wijsmettaal - Maaike de Vries: Fantastisch. Ik zie helemaal voor me hoe je dit boek kunt inzetten om met kinderen in de klas een verhaal vanuit heel veel verschillende perspectieven te vertellen!

Langlevelezen: Bliksemkind is origineel en ijzersterk.

Lees-wijzer.be: Mooi, zowel naar verhaal, taal als vormgeving. De paginagrote illustraties geven het verhaal nog een extra dimensie.

Kinderboekenjournaal: Mysterieus, magisch, indrukwekkend.

Boekwijzer - Eline Rottier: De rijke, poëtische taal geeft de vertelling een betoverend ritme. Een boek om voor te lezen, om zelf te lezen, om te herlezen en te koesteren.

Hebban - HannekeMSL: Een enorme aanrader! Vol prachtige poëtische en korte zinnen. Bijna elk hoofdstuk is voorzien van een schitterende bladvullende illustratie. Prachtig vormgegeven.

 

Eline Rottier - uit de Nieuwsbrief van Boekwijzer.com

OVER HET BOEK

LUISTERBOEK

Bliksemkind is ook als luisterboek verschenen.
Het wordt voorgelezen door Anne Lichthart.

RECENSIES - VERVOLG

Facebookgroep Kinderboeken en YA - Hanne-Joost Peeters

Pluizuit.be: Bijzonder verhaal met een bijzondere vormgeving en heel verzorgd uitgegeven.

Delen?