hoe angst klinkt

Hans Hagen

 

 

 

12+
Uitgeverij Querido
2012

INHOUD

Een bundel krachtige gedichten. Over alleen zijn, iemand aan willen raken, verliefd zijn, de dood van een leeftijdgenoot, de lichtheid van een sneeuwvlok, en over het weten hoe angst klinkt. Gevoelig, speels, en vaak ook grappig.

dat alleen

dat iemand
de zomer uitvindt
de rits gsm sms
heupen een schort
en vrij en rode bikini’s
geen probleem
maar winter ouders
schoolrapport
en angst en verlangen
als het donker wordt
en gemeen
al dat alleen
in de pauze
de klas
dat alleen

 

OVER DIT BOEK

hoe_angst_klinkt_wiewatwaar_kleinInterview Wie Wat Waar Wijdemeren

RECENSIES

JaapLeest - Ook in deze bundel staan zinnen die ik jubelend door de straat wil schreeuwen en met iedereen wil delen. Daar waar het gaat over de liefde bijvoorbeeld... Het draait om ritme en melodie. Na meerdere malen lezen dans je op de woorden.

de Volkskrant - Verwoordt prachtig de schaamte, de seksualiteit... Wat vorm betreft lijken ze sterk op de vrije verzen in het succesvolle Jij bent de liefste... maar afhankelijk van het onderwerp zijn deze gedichten humoristischer, scherper of juist duisterder van toon.

Trouw - Toegankelijk en aansprekend... Hoewel de titel anders doet vermoeden, zijn de gedichten vaak licht en direct van toon, speels, humoristisch... De gedichten over lijf en liefde broeien hier en daar zachtjes... Confronterend schrijft Hagen wel in de gedichtencyclus over ziekte, dood, euthanasie.

Pluizuit - Mooi vormgegeven kleinood... pareltjes van gedichten... een aanrader!

Didactief - Begrijpelijk en toegankelijk... Deze bundel leent zich dan ook goed om met leerlingen te kijken naar wat een dichter nu precies benoemt en wat hij verzwijgt.

De Twentsche Courant Tubantia - Een dreigende titel, veel dreigender dan de meeste gedichten in het boek. In Hoe angst klinkt, klinken grote gevoelens door. Over liefde, verlangen, sterven en pijn. Over de grote dingen in het leven, liefdevol en luchtig gedicht. Je leest ze met een glimlach, om de taalvondsten die onnadrukkelijk van de bladzijden spatten.

Woest en Ledig - Meest indrukwekkend is het weemoedige Mis mij uit de afdeling Uit zicht, waarin de dood van een vader centraal staat. Niet alleen voor kinderen.

de Leeswelp - Hoe angst klinkt is een integere bundel... Veel gedichten blijven bij door de heldere, kernachtige verwoording, de herkenbare emoties en de vermenging van ernst en speelsheid.

POSTERS & KAARTEN ETC.

Plint heeft een poster gemaakt van het gedicht dectie
uit hoe angst klinkt.

Het beeld is van Deborah van der Schaaf. Deborah heeft
ook de bloemlezing Ik zoek een woord geïllustreerd.
In die bundel is dectie ook opgenomen.

Delen?