Interview Stripnieuws cartoon

© Eugenio Candia

26 augustus 2014
Tamara Andriessen schreef: “Namens de redactie van StripNieuws zou ik u graag willen uitnodigen voor de rubriek “BN-ers met een striphart”. In deze rubriek vertellen zij over hun stripgevoel. Hebben ze iets met strips? En wat is hun favoriete strip of stripfiguur? Wij zouden het ontzettend leuk vinden als u mee wilt doen en hopen op een positieve reactie.”

Ik twijfelde zowel aan mijn BN’er-schap als mijn strip-vaardigheid en antwoordde:
“Ik weet niet of ik genoeg ervaring heb met strips – als kind heb ik er heel veel gelezen, laten we zeggen: alle klassiekers van de jaren ’60 en ’70. Vooral allerlei cowboystrips en Rin Tin Tin en Lassie en Winnetou en Kuifje en Asterix en Prins Valiant en Archie de ijzeren man en … Ik had een abonnement op de Sjors en op Eppo tot mijn dertiende, geloof ik. Maar na die tijd heb ik het niet bijgehouden. Toen ik bij de Taptoe werkte van 1985-1987 heb ik daar Gerard Leever en Hanco Kolk binnengehaald met Oktoknopie en Cor Daad. Ik heb wat Jubelientje-“strips” geschreven voor Okki – die zijn later gebundeld in twee boeken. In de laatste Jubelientje-delen staan enkele van deze strips plus een paar nieuwe. Lijkt je dit genoeg reden om mij te interviewen?”

Tamara vond van wel. Het interview is net verschenen in StripNieuws nr. 56 van augustus 2014. Eugenio Candia maakte de cartoon. Als je op mijn metershoge voorhoofd klikt, kun je het interview lezen.