Yuna's maan

Hans Hagen
Illustraties Martijn van der Linden

Muziek Floor Minnaert

Vlag en Wimpel

10+
Uitgeverij Querido
Boek + luisterboek op MP3-CD
1e druk 2016
2e druk 2017

Ook als luisterboek

INHOUD

Poëtische vertelling over een meisje dat haar eigen stem vindt.

Op het eiland waar Yuna woont verzamelt iedereen zich om de zwarte steen bij volle maan. Yuna’s oma vertelt verhalen en de bewoners luisteren ademloos toe.
Maar deze maan wachten ze tevergeefs. Het schip met Yuna’s opa wordt vermist. Oma dwaalt over het eiland, ze wil dat Yuna haar plaats inneemt als verhalenverteller. Maar Yuna weet niet wat ze moet vertellen. Ze kan het niet, ze wil het niet, ze durft niet. Ze is pas twaalf.
In het holst van de nacht komt er een geheimzinnige vreemdeling naar
het eiland, hij helpt Yuna haar eigen stem te vinden.

Sfeervol, magisch verhaal voor alle leeftijden, mét liedjes!

LUISTERBOEK

Achterin het boek zit een mp3-cd met muziek van Floor Minnaert,
voorgelezen door Hans Hagen.

Yuna's maan is ook als los luisterboek verschenen. In de video hieronder kun je een aantal stukjes van het luisterboek beluisteren en illustraties bekijken van Martijn van der Linden.

Yunas maan Duzzo

Impressie luisterboek en illustraties.

RECENSIES

Griffeljury – Zorgvuldige, prachtig poëtische taal, rijk aan pakkende beelden en in een mooi ritme… Yuna leert wat de kracht van verhalen is.

JaapLeest – Jaap Friso: Hagen is de ongekroonde koning van de ritmische taal… en gelukkig is er altijd die lichte toets in de vorm van fijnzinnige en goed gedoseerde geestigheid.

Vlogger Jörgen Apperloo bespreekt Yuna’s maan.

NRC – Mirjam Noorduijn: Hagen laat zijn zinnen heerlijk dansen… Verbeeldingsvol geïllustreerd door Martijn van der Linden… Floor Minnaert componeerde betoverende melodieën…

Femke Ganzeman – Leesbevordering in de klas: De kleurrijke illustraties passen er perfect bij. Een boeiend en betoverend boek!

Yuna - Noordwijk

Signeren bij de presentatie in Noordwijk in de prachtige Boekhandel Van der Meer

Trouw – Bas Maliepaard: Een lofzang op de vertelkunst… Wie de bijgevoegde cd beluistert, waarop Floor Minnaert de vele liedjes uit het boek sfeervol vertolkt, wordt in vervoering gebracht en meegesleept.

Het Parool – Marjon Kok: Op de muziek van Floor Minnaert krijgen de verhalen een magische allure. Het is de stem van Hans Hagen die betovert.

Het Parool – Nora de Bok (11 jaar): Het gaat over hoop en verlangen. Ik vind het einde het allermooist. Maar als ik daarover vertel, zeg ik iets wat niet verraden mag worden.

Fabolous Mama – Eline Rottier: Magisch en meeslepend, vol ritmische zinnen en wijsheden die je elk kind wel in zou willen fluisteren… wonderschone illustraties… meesterlijke muziek.

Jonge Jury – Tip van de week: Dit boek is een aanrader… mooi geschreven. Een verhaal waarbij je lekker kan wegdromen.

Pluizuit – Eric Vanthillo: Een intense en warme ode aan vertellen op zich en aan het leven.

Boekenbijlage.nl – Tiny Fisscher: Een boek dat uitnodigt om met kinderen aan het filosoferen te slaan.

Kinderboekenpraatjes – Susan Venings: De bijzondere sfeer van het boek wordt onderstreept door de prachtige illustraties van Martijn van der Linden. Yuna´s maan is een ode aan de vertelkunst. Een betoverend boek.

Friesch Dagblad – Toin Duijx: Knap opgebouwd… bloemrijk taalgebruik… prachtige illustraties… magische tekst.

Cutting Edge – Jürgen Peeters: Hagen en Van der Linden blijken grootse vertellers.

IN DE KLAS

Jos Walta van Kinderboekwinkel De Boekenberg in Eindhoven maakte voor groep 7 een les bij Yuna’s maan > pdf

Oorkonde Vlag en Wimpel 2017 voor Yuna’s maan

VOORSTELLING

Wijktheater De Bras maakte een voorstelling van Yuna’s maan. Carolien Hoogendoorn bewerkte het boek tot Sterke verhalen bij maanlicht – een poëtische voorstelling voor en door kinderen uit de Haagse wijk De Bras.

Delen?