Van mij en van jou

Hans & Monique Hagen
Illustraties Jan Jutte

Muziek Floor Minnaert
Zang Beatrice van der Poel

Genomineerd voor de Gouden Uil

Van mij en van jou-cdBoek mét liedjes op cd

4+
Rubinstein
1e druk 2007
5e druk met cd 2019

Ook als liedjes-album

INHOUD

Voor alle liefhebbers van Jij bent de liefste: een poëzie-prentenboek, deze keer met tekeningen van drievoudig Gouden Penseel-winnaar Jan Jutte.

Floor Minnaert maakte prachtige liedjes van alle gedichten, ze worden gezongen door Beatrice van der Poel. De cd is achter in het boek gestoken.

WENS

als de maan komt
valt de nacht
ik val nog niet in slaap
ik kijk omhoog
ik wacht
als er een ster valt
zeg ik stil
wat ik het allerliefste wil

RECENSIES

vanmijenvanjou_meisjePoëziekrant, Jan van Coillie - Een prikkelende totaalervaring van woorden, beelden en klanken... de cd biedt een poëtisch tegenwicht voor de vele populaire deuntjes die de kindermuziekmarkt overspoelen.

de Volkskrant, Pjotr van Lenteren - Verbluffend geïllustreerd... perfecte verhouding tussen woord en beeld... In Van mij en van jou leveren de Hagens weer vakwerk... Ieder gedicht voelt als een warme hand, die na een sierlijk gebaar even zacht de jouwe aanraakt... De ook nog eens perfecte vormgeving, waarin werkelijk geen detail aan de aandacht is ontsnapt, maakt Van mij en van jou tot een zeldzaam rijk geheel.

NRC, Monique Snoeijen - In een gedicht als Nooit meer laten de Hagens zien waarin ze uitblinken: voor kinderen emoties en gedachten naar boven halen die diep van binnen zitten.

NBD Biblion - De liedjes treffen goed de toon van de poëzie.

Leesgoed, Truusje Vroland-Löb - Frisse, originele en toegankelijke kinderpoëzie van hoog niveau... aan de ene kant herkenbaar en aan de andere kant spiksplinternieuw.

De Groene Amsterdammer, Mirjam Noorduijn - Ongekunsteld en oprecht... oorspronkelijke, verrukkelijk verrassende kinderdichtbundel.

Pluizuit, Hilde Umans - Pareltjes van gedichten.

De wereld van het jonge kind, Herbert Mouwen - Een maximum aan poëzie in een minimum aan taal... geschikt voor alle leeftijden.

IN DE KLAS

• Met de Gedichtenwolkjes kun je op een leuke, inhoudelijk manier met poëzie aan de slag. Je kunt de kaartjes zelf even printen en snijden. Lees meer...

• Voor de Poëzieweek 2011 is een les gemaakt door Marit Trioen bij het gedicht Luister > les en pdf

POSTERS, KAARTEN ETC

Poëziekaarten, posters, kussenslopen, knuffel en kalenders

Plint kerstkaart Wens

Plint kussensloop Wens

Plint kerstbal Wens

ANDERE COVERS

De eerste drie drukken van Van mij en van jou kwamen uit bij Querido.

Delen?