Spelen tot het donker wordt

Hans & Monique Hagen
Illustraties Marit Törnqvist

 

Staat in Prentenboeken Top-10
van de Voorleesdagen 2020

zie
Familievoorstelling
Ik zoek een woord

2+
Uitgeverij Querido
2018

INHOUD

In dit hartveroverende kartonboek spelen de liefste vriendjes met elkaar. Ze spelen dat ze jarig zijn, ze spelen met de blokken, met de boot en met de trein. Maar het allerbelangrijkst: ze spelen samen. Altijd samen!
Ook de jongste kinderen weet Marit Törnqvist te betoveren met haar oogstrelende en hartverwarmende illustraties. Samen met Hans & Monique Hagen brengt ze een ode aan de vriendschap en aan het samen spelen.

Kartonboek met twee gedichten van Hans & Monique.

OVER DIT BOEK

In 1988 debuteerden Marit en Monique samen met Daar komt de tijger dat nog steeds verkrijgbaar is in Lichtjes in je ogen. Met Spelen tot het donker wordt vieren ze dat het dertig jaar geleden is dat hun eerste boek in Nederland werd gepubliceerd.

RECENSIES

Pluizuit - Een aanrader.

Kinderboekenpraatjes - Susan Venings: Törnqvist maakt aantrekkelijke warme tekeningen die zich goed lenen om vaak te bekijken omdat er zoveel in te ontdekken valt.

Boekenbijlage.nl - Tiny Fisscher: Dit kartonboek beantwoordt ook nog eens aan de terechte roep om meer diversiteit in kinderboeken.

De Morgen - Een lichtvoetig en vertederend kleinood.

IN DE KLAS

Voor de Nationale Voorleesdagen zijn er lessen gemaakt bij Spelen tot het donker wordt - je kunt de 3 pdf's hieronder downloaden:
les voor peuters
les voor kleuters
Boekstart-les

ANDERE TALEN – OTHER LANGUAGES

Delen?