Nooit denk ik aan niets

Hans & Monique Hagen
Illustraties Charlotte Dematons

Zilveren Griffel
Nominatie Gouden Poëzie Medaille

5+
Uitgeverij Querido
• Normaal 24×21 cm
• Mini 17×14 cm

1e druk 2015
7e druk 2021

INHOUD

Poëzie-prentenboek met krachtige illustraties van Charlotte Dematons. Filosoferen over bang, boos of blij. Over liefde, dood en leven. Voor alle fans van Jij bent de liefste en Nederland

Nooit denk ik aan niets - ik zie-kaart

RECENSIES

jury Zilveren Griffel - Een schitterende bundel.

de Volkskrant, Pjotr van Lenteren - Gedichten die alledaagse dingen met een vingertip betoveren. De zo onwaarschijnlijke woordcombinatie 'sensationele dichtbundel' is met onmiddellijke ingang, tijdelijk toegestaan.

Trouw, Leonie Breebaart - Krachtige kinderpoëzie... een aanwinst.

Kinderboekenpraatjes, Susan Venings - Een boek voor iedereen. Bijzonder mooi.

JaapLeest, Jaap Friso - Opnieuw een fijne bundel om te koesteren; lichtvoetig en toegankelijk. Toch schuwen de Hagens grote thema's niet.

Libelle Daily, Jiska Fischer - Poëzie ‘meets’ filosofie voor kleuters en andere mensen.

De Gelukkige Lezer - Sensationele dichtbundel.

Boekpresentatie op Kasteel Groeneveld.

De Morgen, Patrick Jordens - Door de uitgesproken muzikaliteit is deze bundel bijzonder geschikt om uit voor te lezen. Het taalplezier druipt ervan af. Een uniek poëzie-prentenboek, eentje waar een kind van groeit, en een volwassene zich een blij kind bij voelt.

Cuttingedge.be, Jürgen Peeters - Het mag duidelijk zijn, Nooit denk ik aan niets overtuigt als een intrigerende en fascinerende poëziebundel voor kinderen. Vanuit een intense samenwerking tussen auteurs en illustratrice ontstaat een prachtige symbiose van vorm en inhoud, die dit poëzie-prentenboek tot een absoluut hebbeding maakt.

Friesch Dagblad, Toin Duijx - De illustraties passen uitstekend bij de gedichten. Deze bundel gaat een klassieker worden.

Het Parool, Joukje Akveld - “De laatste jaren haal ik mijn inspiratie vooral uit de schilderkunst,” zei Charlotte Dematons. “Bij kinderen kun je niet vroeg genoeg met de kunsten beginnen.”

Aankondiging in de Volkskrant

Libris-boekhandels, Ineke van Nispen - 6 van de 5******
Wat zou de overtreffende trap van “mooiste” zijn? Er zijn niet genoeg superlatieven te bedenken om dit gedichtenboek te beschrijven. Deze combinatie van magnifieke illustraties met
geweldige gedichten (of andersom) MOET gewoon in iedere boekenkast in Nederland staan.

Kinderboekwinkel De Giraf - Deze titel en deze drie namen op het omslag beloven iets heel moois. En die belofte wordt honderd procent ingelost. Wat een rijke variatie aan gedichten, sfeer, thema's, kleuren, perspectief. Een poëzieprentenboek vol emotie, grapjes, verwijzingen.

Cobra.be, Barbara Rottiers - De Hagens hebben in Charlotte Dematons een compagnon gevonden die hun poëzie goed aanvoelt. Een prachtige bundel.

Leeuwarder Courant, Kirsten van Santen - Een zorgvuldig gepolijst werk vol poëzie en tekeningen die kleuters en ouders direct in het hart raken.

Pluizer, Veroniek de Visser - Sprankelend. Op maat van kleine wereldontdekkers, maar eigenlijk voor iedereen die graag filosofeert en leergierig is.

J/M, vakblad voor ouders - Dit boek laat echt niets te wensen over. Zo prachtig, zo goed.

Boekenbijlage.nl, Nelly Hofman - Een poëziebundel die je aan iedereen kunt geven.

MappaLibri, Jan van Coillie - pure poëzie… opmerkelijk gevarieerd… ritmisch… De illustraties van Charlotte Dematons zijn overweldigend. Een bundel waar jong en oud
samen van kunnen genieten

Signeren bij boekhandel Den Boer in Baarn.

Aanbiedingsfolder Querido - voorjaar 2015

Nooit denk ik aan niets - folder

 

IN DE KLAS

• Met de Gedichtenwolkjes kun je op een leuke, inhoudelijk manier met poëzie aan de slag. Je kunt de kaartjes zelf even printen en snijden. Lees meer...

Delen?