Maar jij

Hans Hagen
Illustraties Willemien Min

11+
Uitgeverij Querido
2004

Kopen

INHOUD

Grote thema's, kleine woorden

Verliefd zijn, kussen, de eerste tekenen van lente, het geluksgevoel van een duiker in een school vissen, de dood van een vader, een fazant op een winterse weg... Deze gedichten ontroeren door hun directheid en zuiverheid, door de simpele speelsheid. Een zoektocht naar de kern van emoties over doodgaan en leven, verwarring en vrijen.

De illustraties van Willemien Min zijn als de muziek die niet is weg te denken bij die ene songtekst - ze zijn volkomen met de tekst vergroeid.

Maar jij - illustratie 0zonder

ik zou zo graag
eens vrij met jou
ik zou zo graag
een wonder
zonder remmen
zonder schaamte
in het riet bij de rivier
zonder tijd en zonder iets
dat zou ik het liefst
kabbelend water in de zon
een grutto in de verte
een vlindertje erbij
vrij-en-vrij-en verder niets

RECENSIES

Trouw, Peter de Boer - Sensuele verzen waarin de eerste liefdeservaringen de kop opsteken... Luchtige gedichten vol taalmagie en lettergrapjes... schitterend geïllustreerd door Willemien Min... Gevarieerd, subtiel... Griffel maar weer.

Maar jij - illustratie 1aVrij Nederland, Ingmar Heytze - Om door een ringetje te halen, schitterend vormgegeven... Je kunt het kopen voor een kind, maar evengoed voor een volwassene, om te laten zien dat je smaak hebt voor het kleine en mooie. Het is zeer geschikt als veroveringscadeau.

Annemie Leysen - Er zijn maar weinig woorden nodig om grote gevoelens en kleine belevenissen en verkenningen ontroerend weer te geven... de illustraties van Willemien Min vertolken perfect wat geschreven staat.

NRC, Monique Snoeijen- Er staan genoeg mooie gedichten in
Maar jij om de bundel te koesteren. Vooral de gedichten over
de dood van een vader verrassen door een combinatie van
liefdevol en luchtig.

Maar jij - illustratie 2aAlgemeen Dagblad, Bas Maliepaard - In Maar jij staat prachtige poëzie, waarin Hagen een broze, maar mooie wereld laat zien. Kleine momenten met grote gevoelens, daar is hij goed in... Grote bewondering voor Willemien Min, die elk gedicht voorzag van een beeldschone, poëtische tekening.

Noord Hollands Dagblad, Hanneke van den Berg - Hagen schrijft de prachtigste jeugdpoëzie... ook volwassenen die poëzie als een doolhof beschouwen zullen bij het lezen van deze gedichten een nieuwe wereld zien opengaan... Hagen speelt op een haast achteloze manier met taal.

Friesch Dagblad, Jant van der Weg - Die eerste gevoelens van liefde worden subtiel onder woorden gebracht. De illustraties dragen daar in grote mate aan bij.

Lemniscaatkrant, Thomas de Veen - Hagens bundel staat vol mooie gedichten over en voor pubers... hij is soms wat melig, maar weet ook diep te ontroeren. Zijn serie gedichten
over een stervende vader gaat door merg en been... gedichten
die minder licht zijn dan ze lijken.

Pluizuit - Het virtuoze taalspel krijgt een meerwaarde door
de sobere, expressieve illustraties.

LESIDEEËN

Ger van Hoek maakte volledige lessen en korte opdrachten bij Maar jij voor het boek:
Gaan langs de weg, twaalf bundels jeugdpoëzie voor in de klas > pdf

POSTERS, KAARTEN ETC.

Plint poster
Twee nachten

Plint poster Spuug-
en vaatdoekpunt

Poster 42x60cm. Zonder - winkel

Plint poster Letters

Delen?