ik schilder je in woorden

Hans Hagen
Illustraties Willemien Min

Gouden Penseel voor Wiilemien Min

10+
Uitgeverij Van Goor
1e druk 2001
3e druk 2001

INHOUD

Ik schilder je in woorden bestaat uit:
• 22 gedichten, gemaakt van 25 letters - de x is er niet bij -, 319 regels en 1500 woorden en
• 27 illustraties van ontelbaar veel dikke en dunnere lijnen en vlakken in zwart en blauw.

Dat is het tastbare deel van dit boek: 56 bladzijden (15,7 x 23 cm.). De werkelijke kleuren in deze bundel worden zichtbaar als je de tekeningen ziet en de woorden leest of uitspreekt met je eigen stem.

ik schilder je - illustratie spraakgebrekspraakgebrek

achteraf weet ik
wat ik had willen zeggen
precies wat ik had moeten doen
grijp ik alle kansen
eindigt ons gesprek
niet in spraakgebrek
als jij weg bent durf ik pas
tegen je te dansen
maak ik fijne grappen
duw de anderen opzij
vind ik eindelijk de woorden
die veel vroeger hoorden
zie ik jou, jij mij

RECENSIES

Jeugd Boeken, Annemie Leysen - Hans Hagen schrijft volwassen poëzie voor jonge lezers... Met toegankelijke poëtische middelen - soepele rijmen, ingenieuze taalvondsten en beelden, verrassende toonwisselingen en klankrijke ritmes... aangrijpende verzen... De etherische tekeningen van Willemien Min konden de woorden niet beter schilderen.

ik schilder je - illustratie poes-eiPoëziekrant 1/2002, Jan van Coillie - Na het beloftevolle voorwerk in Salto Natale is Ik schilder je in woorden een meesterwerk... de overeenkomsten in de dichtbundels geven zijn werk een eenheid en een bevlogenheid die het optillen boven datvan de vele gelegenheidsdichters voor kinderen.

Juryrapport Gouden Penseel - Willemien Min beziet de zoekende zinnen met liefde en verbindt ze via tere beelden tot een geheel. Door het knappe gebruik van slechts één - grijsblauwe - steunkleur die dromen en gedachten verbeeldt, weet ze met name de abstracte kant van de gedichten te vangen... Dit boek is met uiterste zorg in elkaar gezet. En zo werd een hechte eenheid van tekst en illustratie tot een perfect uitgebalanceerd boek, precies het soort boek, waarvoor het Gouden Penseel bestemd is.

Schoolmediatheek, Herman Kakebeeke - Gedichten die overtuigen... Met tedere illustraties van Willemien Min.

Leesgoed, Max Verbeek - Over de onhandige inwijding in de liefde. Hagen is zuinig met woorden en met beeldspraak. Zijn gedichten zijn bedrieglijk eenvoudig.

Weekblad Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Remco Ekkers- De gedichten van Hagen zijn voor alle leeftijden... eenvoudige, maar prachtige poëzie.

LESIDEEËN

Janneke van der Veer maakte 9 lesideeën bij Ik schilder je in woorden voor het boek:
Gaan langs de weg, twaalf bundels jeugdpoëzie voor in de klas > pdf

Delen?