Elke dag een hokje

Hans Hagen
Illustraties Ietje Rijnsburger

 

 

 

6+
Uitgeverij Kosmos
1980

INHOUD

Elke dag kleurt Sjoerd een hokje van de lijst. Zo kan hij makkelijk zien hoe lang het nog duurt voordat zijn vader thuiskomt van zee. Maar het duurt onverwacht veel langer dan hij hoopte.
Voor Sjoerd gaat de tijd vlug voorbij. Elke dag gebeurt er wel iets bijzonders. Meestal iets leuks, soms iets om te huilen.

OVER DIT BOEK

Elke dag een hokje - illustratie 1Elke dag een hokje is mijn debuut. Tot mijn grote vreugde wilde de eerste uitgever die ik benaderde het boek uitgeven. Ik bracht het manuscript met de fiets naar de Herengracht in Amsterdam, waar ik twee minuten met uitgever Josefine Vonk kon praten. Drie maanden daarna hoorde ik dat ze er een boek van wilde maken als ik nog een paar dingen veranderde.
Na het verschijnen van Elke dag een hokje schreef ik verhalen voor verzamelbundels van Kosmos. Kort daarna hield de kinderboekentak van de uitgeverij op te bestaan - voor zover ik weet had het een niets met het ander te maken. Mijn tweede boek kwam uit bij Van Goor: Koning Gilgamesj.

Dag opa van de popVóór Koning Gilgamesj had ik het vervolg op Elke dag een hokje al geschreven: Dag opa van de pop. Dat boek verscheen in 1986.

RECENSIES

Lektuurgids - De warme relatie van Sjoerd met zijn moeder en de vriendschap met Koos, maken het geheel tot een fijn boek dat menig lezertje van om en bij de zeven zal boeien.

Het Zuiden - In Elke dag een hokje gaat Hans Hagen op speelse wijze om met de diverse moderne opvattingen over kinderopvoeding.

Delen?