De Pieto-toets

Hans Hagen
Illustraties Marieke van Ditshuizen

2e druk
verschijnt oktober 2022


3+
Uitgeverij Querido
1e druk 2021

INHOUD

Juf Merel heeft belangrijk nieuws: er zijn te weinig pieten. Sinterklaas moet haast alles in zijn eentje doen dit jaar. Cadeautjes inpakken, het dak op, pakjes door de schoorsteen gooien... Dat lukt hem nooit.

De kinderen van juf Merel willen graag helpen. Maar dan moeten ze eerst een pietencursus volgen. Ze leren sluipen, klimmen, mikken, algemene Sint-kennis natuurlijk, en nog veel meer. En dan zijn ze klaar voor de Pieto-toets!

De ultieme training voor ieder kind dat piet wil worden. Met nieuwe sinterklaasliedjes op muziek van Thijs Kammer – te beluisteren op Spotify en YouTube.

PIETO-LIEDJES en BLADMUZIEK

Thijs Kammer heeft de 5 liedjes uit De Pieto-toets op muziek gezet.
De zang is van Dina Ben Azouz.

De liedjes zijn te beluisteren op Spotify en Apple music.
Ze staan ook op YouTube.

Sinterklaas - San Nicolás

Een klauterpiet valt nooit

De Pieto-piet

Aan het werk piet

Zachtjes gaan de paardenvoetjes

 

De bladmuziek van de 5 Pieto-liedjes vind je hier.

PIETO-DIPLOMA

 

De Pieto-diploma's zijn te downloaden op formaat A4 en A5.

RECENSIES

Trouw - Bas Maliepaard: Vrolijk geïllustreerd... een vlot voorleesverhaal... feestelijke activiteiten... kakelverse Sinterklaasliedjes... een geslaagd concept.

Athenaeum Boekhandel - Daan Stoffelsen: Hagen weet van alles aan het kinderfeest te verbinden, en de afwisseling tussen de verhaaltjes, de toetsen (ook fysieke dus!) en de liedjes werkt uitstekend.

Friesch Dagblad - Toin Duijx: Zwierige, vrolijke illustraties. Een boek dat de komende jaren op scholen veel gebruikt zal worden ter voorbereiding op het sinterklaasfeest.

JaapLeest - Jaap Friso: Ideaal om thuis voor te lezen of in de klas te gebruiken. Vlot geschreven en dito illustraties, met nieuwe liedjes en veel leuke grapjes. Hagen brengt de juiste relativering aan. Het is natuurlijk geen echte test met goede of foute antwoorden; het is wel duidelijk dat iedereen slaagt. Vrolijk makend...

Waan & Wijs - Susan Venings: De Pieto-toets is een boek vol leuke ideeën voor activiteiten rond het sinterklaasfeest, zolang plezier het wint van toetsdruk. 

Biebtip 420 - Jantine den Toorn: Een modern Sinterklaasboek. De pietjes zijn divers qua uiterlijk en ook de kinderen in de klas van juf Merel hebben verschillende nationaliteiten. Fantastisch boek.

REACTIES


Kelly op Stoer Leesvoer

Juf Saskia Wind van In m'n Sas (voor de klas)


 


 

   PaboSaxionLeest op Instagram

Delen?