Daar ben je

Hans & Monique Hagen
Illustraties Charlotte Dematons


Staat in Prentenboek Top 10

van de Voorleesdagen 2022

 

 

0+
Uitgeverij Querido
1e druk 2020
4e druk 2022

NIEUW: LIEDJES

Er zijn 5 liedjes gemaakt van de gedichten uit
Daar ben je.
Muziek Floor Minnaert. Zang Dafne Holtland.

Binnenkort volgen de andere liedjes uit de bundel.

De liedjes staan
onder andere ook
op Applemusic en
Spotify.

INHOUD

Poëzie-prentenboek: een (kraam)cadeau voor alle baby’s

12 prenten met 12 gedichten voor de jongste kinderen en hun (groot)ouders. Een poëzie-prentenboek over de eerste 12 maanden. Dat jaar staat in het teken van luiers, krampjes en knuffels. Het ontdekken van de eerste woordjes en heel veel slapen, of juist niet... Van het ene moment op het andere slaat verwondering om in wanhoop of in groot geluk.

Wij schrijven bijna altijd in de ik-vorm, vanuit het perspectief van een kind. Maar een pratende baby klinkt al gauw potsierlijk en flauw. Daarom is de ik-figuur in Daar ben je een volwassene. Charlotte Dematons heeft ervoor gezorgd dat alle ouders hun baby in dit boek kunnen herkennen.

RECENSIES

Athenaeum Boekhandel - Daan Stoffelsen: Nu al klassieke kindergedichten over het eerste jaar. Voor jong en oud, lief en geestig en warm. Deze samenwerking staat garant voor een nieuwe geboortekaartjesgolf.

Lees-wijzer - Jan van Coillie: Niet alleen een prachtig, poëtisch geboortegeschenk, maar ook een knap poëzie-prentenboek om de eerste maanden met je baby nog knusser te maken.

Kinderboekenjournaal.nl: Lief, aandoenlijk, ontroerend. Dit boek van het supertrio is een heel passend (kraam)cadeau!

REACTIES

Boekhandel 't Spui - Vlissingen - op Instagram

De Standaard - Vanessa Joosen: In al hun eenvoud en tederheid hebben veel van deze gedichten het potentieel om klassiekers te worden.

Boekwijzer - Eline Rottier: Zo mooi, zo ritmisch, zo warm en tijdloos. Een juweeltje...

Friesch Dagblad - Toin Duijx: Een geslaagd geschenkboek voor jonge ouders, maar ook voor broertjes en zusjes van een nieuwe baby.

Ouderblog: Daar ben je is zeker een aanrader voor kersverse (groot)ouders. Zeker als je al kindjes hebt en ze een broertje of zusje krijgen.

Pluizuit - Mathilde Lemm: Een weergaloos gevoel voor de schoonheid van taal.


Kinderboekwinkel Alice in Wonderland - Den Haag

5 sterren op de website van Libris - Ineke van Nispen schrijft:

Win een boek voor een vriend(in)
Tijdens de Poëzieweek was er een Win-actie bij Daar ben je: wie herkent vier van de zes kunstwerken die Charlotte Dematons in het boek heeft verstopt. Ook nieuwsgierig? Kijk hier.

Delen?