Daan wil weg

Hans & Monique Hagen
Illustraties Ingrid & Dieter Schubert
4+ AVI-Start
Uitgeverij Zwijsen
1e druk 2013
2e druk 2015

INHOUD

Een boek op AVI-Start niveau, voor kinderen die net leren lezen.

Daan gaat op reis. Hij wil met zijn kar naar de maan. Dat vinden de andere dieren een goed idee, de een na de ander sluit zich bij hem aan. Sik trekt de kar, maar in de weg zit een gat...

daan wil weg.
met kip en haan.
met kat en rat.
met mug en ree.
kan sik ook mee?
gaan ze naar de maan?
of gaan ze naar de zee?

Daan wil weg - ill. 4

 

 

OVER DIT BOEK

Daan wil weg is een deel uit de serie Hee, ik lees!, bestemd voor kleuters die de overgang maken van prentenboeken naar eerste leesboekjes.

Met eenvoudige, eenlettergrepige woorden, alleen in het woord 'zegt' staan twee medeklinkers achter elkaar. Zonder hoofdletters. Elke zin begint op een nieuwe regel. Maximaal zes woorden per zin. De woorden zijn klankzuiver, ze worden uitgesproken zoals je ze schrijft. Duidelijke schreefloze letters.

Ik wil geen kus 120In de serie Hee, ik lees! verscheen ook ik wil geen kus

RECENSIES

Pluizuit - Vrolijk reisverhaal… zorgt voor heel wat binnenpretjes. De vlotte tekst zorgt voor een fijne leeservaring voor startende lezers.

NBD Biblion - Het verhaal over Daan en de zeven dieren vormt een mooi, fantasierijk geheel. De illustraties passen er schitterend bij, met levendige composities en expressieve personages... het boek is geschikt voor alle beginnende lezers.

Delen?